Arve Ulriksen i Energikommisjon

Arve Ulriksen i Energikommisjon

Publisert av Merete Liberg den 13.02.22. Oppdatert 14.02.22.

Ulriksen har tidligere uttalt seg positivt om vindkraft. Imidlertid er dette tilbake til i 2019. Det er mye som har skjedd siden den gang. 
Ikke minst er det en voksende forståelse for hva eksport av strøm gjør med de norske strømprisene. 

I Energikomisjonen er også Naturvernforbundet representert. 
Motvind Sjonfjellet er ikke ikke kjent hvem som er i Energikomisjonen utover dette og  Adm. dir. i Industriparken Arve Ulriksen. 


Imidlertid får vi håpe at Energikommisjonen er satt sammen slik at det blir et helhetlig syn på hvordan fremtidens energipolitikk skal være. 

Motvind Sjonfjellet mener at vindraftutbygging ikke er en del av løsningen, tvert imot er den en del av problemet.  Vi er ikke alene om dette standpunktet. Deler av industrien ser det samme.

Vindkraftutbygging vil føre til at det kommer et enda større press på å bygge ut overføringskapasiteten mellom nord og sør. 
Når vinden blåser vil utbyggerne ønske å selge overskuddsenergien ut av regionen, i retur vil vi få de høye strømprisene fra Sør-Norge, som igjen får sitt prisnivå fra kontinentet pga av utenlandskablene. Dette vil føre til ustabile og høyere strømpriser her nord og ikke minst enda dyrere nettleie.
Sist men ikke minst vindkraftutbygging fører til store naturødeleggelser og ødelagte bygdesamfunn. 

Link til artikkel i Rana No.......