Bilkortesje fra Nesna til Sjonfjellet 29/5

Bilkortesje fra Nesna til Sjonfjellet 29/5

Publisert av Merete Liberg den 08.06.21. Oppdatert 30.06.21.
Først i kortesjen bil med henger, dekorert med det norske flagget og en vindturbin i målestokk 1:100. Hele 40-50 biler deltok i kortesjen, noe vi er svært fornøyd med. Ved kafeen på Sjonfjellet ventet vår fotograf Trond Danielsen og tar fine bilder av kortesjen. 

Målet for følget var kommunegrensen mellom Nesna og Rana. Her ventet Rana blad som både filmet, tok bilder og intervjuet. Se lenke til slutt i artikkelen.

Tilsammen var vi ca 100 fremmøtte og flere veldig god appeller ble holdt. Blant annet av Torbjørn Lindseth Motvind Norge, May Lene Meyer Naturvernforbundet i Rana og omegn, Åshild Pettersen leder Nordland SV, Geir Jørgensen 1. Stortingskandidat for Rødt i Nordland, Arnt-Ivar Lillevik styreleder Motvind Sjonfjellet, Ulf Ulriksen Motvind Bevar Øyfjellet og Gry Ofrei Solbraa fra Vefsn. 

Det var utvilsom surt og kaldt, men samhold og gode appeller varmet. Og for første gang var styret i Motvind Sjonfjellet fysisk samlet. 

Bannere med "Nei til vindkraft på Sjonfjellet", "Vindkraft - tidenes klimasvindel", "Ikke raser naturen", #Motvind.

Sist men ikke minst: "JA til arbeidsplasser - NEI til vindkraft". Dette er viktig fordi Motvind Sjonfjellet er ikke imot Freyr as sin batterifabrikk, men utbygging av Sjonfjellet. 

Rana blad pressemelding i forkant: https://www.ranablad.no/markerer-motstand-med-bilkortesje-til-sjonfjellet-vi-kan-ikke-sitte-pa-gjerdet-og-hape-at-det-ikke-skjer/s/5-42-842030
Rana blad artikler:https://www.ranablad.no/jan-erik-og-leif-har-bygd-en-modell-for-a-vise-hvor-gigantiske-vindturbinene-blir-jeg-er-skremt/s/5-42-842700
Rana blad billedserie: https://www.ranablad.no/se-bildene-markerte-sin-vindmollemotstand-pa-sjonfjellet/g/5-42-842622