Hva sier MDG Rana om vindkraftverk på Sjonfjellet?

Hva sier MDG Rana om vindkraftverk på Sjonfjellet?

Publisert av Merete Liberg den 22.03.21.

I forbindelse med at flere politiske lokallag og fylkeslag i disse dager vedtar et nei til vindkraftutbygging på Sjonfjellet, ble det nødvendig å prøve å finne ut hva MDG Rana egentlig står for. 

I kommentarfeltene har fylkespartiet deres flere ganger henvist til en artikkel i Rana.no fra like før siste kommunevalg, der lokallaget sier de er i mot planene «basert på kunnskap og fakta». Men selv har MDG Rana ikke kommet med en eneste kommentar eller uttalelse etter det, så vidt vi kan se. Noe som naturlig nok har ført til en del spekulasjoner.

Dette også fordi MDG danner flertall i kommunestyret sammen med H, Ap og SV. Partier som har vært proaktive i forhold til utbygging av Sjonfjellet. (Selvom det nå ser ut til at det kan være splittelse internt).  

Derfor har vi nå spurt MDG Rana på deres Facebookside, om hvordan de stiller seg til en utbygging. Svaret er slik:

«Standpunktet er fortsatt nei, og hvis det kommer et forslag på bordet hvor vi skal stemme kommer vi til å stemme mot vindraftutbygging. Når det kommer til valg av ordfører og hvem vi ville samarbeide med i årene fremover etter valget, hvem vi har tro på kommer til å gjøre det beste for kommunen baserte vi det på flere grunnlag, ikke bare et, selv om vindkraftutbygging på Sjonfjellet såklart er både viktig og stort.»

Dette tenker vi i Motvind Sjonfjellet er positivt, MDG sitt standpunkt er nei både på fylkesnivå og i Rana. Det samme gjelder for Senterpartiet, Venstre og Rødt. 

I SV er Nordland SV imot en utbygging av Sjonfjellet. På landsmøtet er det en del som tyder på at SV kan havne på et nei til vindkraftutbygging - i hverfall på land. Det blir da svært spennende å se hva SV lokalt ender på. Ikke minst med hensyn på de sterke bindingene det er mellom ansatte i Freyr og SV. 

Men tilbake til MDG Rana, de har bekreftet sitt nei til en utbygging av Sjonfjellet! 

MDG Rana i Rana blad 26/8-19.....