Øyfjellet 25.august

Øyfjellet 25.august

Publisert av Hilde Sletten den 26.09.21. Oppdatert 26.10.21.

Øyfjellet vakkert ligger det der, men det vi nå ser er Vindturbiner som dominerer og ødelegger for naturopplevelsen, og vi behøver ikke bevege oss langt opp før det er realiteten.
Ufattelig trist.

Vi tok en omvei denne dagen for å komme oss inn i området. Det viste seg å bli en lengre vei enn forventet, men med godt humør, gode samtaler og med mål om å markere den motstanden og den urett som foregår, kom vi oss etter hvert opp på anleggsveien.

Det tok ikke lang tid før politiet var på pletten. 4 stk som krevde navn og personnr. på alle i gruppen.

Smilende, men med tydelig beskjed fra «noen» om å markere makt.

Vel vi var og smilende, og det ble etter hvert tydelig at den leveringen opp på Øyfjellet denne dagen var avlyst etter rapport om vår tilstedeværelse.

Etter en del venting og matpause etter en strabasiøs tur, bestemte vi oss for å følge anleggsveien ned av fjellet. Da ville vi i i hvert fall ha muligheten for å markere oss.
Og se der, kom en av bilene som hadde levert turbin vinger tidligere på dagen ned av fjellet.

Vi stoppet bilen, fikk opp bannerne og markerte vår motstand.
Det ble noen timer overtid på enkelte denne dagen, som en av personene i følgebilene så fint sa.

Vi marsjerte ned i behagelig tempo, til irritasjon for noen, men tydelig forståelse fra andre.

Når vi endelig kommer ned til bommen, møtes vi av enda flere politi som igjen spør etter navn og personnr., og der står også NRK og venter på oss.
De hadde rett og slett ikke fått lov å til å slippe inn i området enda de hadde fulgt alle prosedyrer som var påkrevd med følgebil etc.

Hvem har myndighet til å stoppe pressen, vi bare spør??

Da Torbjørn Lindseth som den ledende i gruppen stiller seg for intervjue, er det tydelig at her er er det «noen» som har ambisjoner om å gjøre en god nyhet for motstand til vindkraft til noe helt annet.

Intervjuet innledes med spørsmålet:
Hva tenker dere om at det i e en fersk nasjonal undersøkelse viser at det er så mye som 41% av befolkningen som synes det er greit at nærområdet blir berørt av vindkraftanlegg.

De 47% som er i mot marginaliseres enda en gang, de som faktisk nettopp nå, er berørt og som har realitetene rett framfor seg. De som faktisk har brukt mye energi på å sette seg inn i problematikken blir marginalisert og utydeliggjort igjen.

Etter inngående samtaler med reporter etter intervjuet, blir det tydelig at den vinklinga har han forståelse for blir kritisert, men vinklinga hva tydeligvis bestilt.

Vi jobber i motvind! JA!

Men kom ikke å si at et flertall av befolkningen skal kunne ties ihjel.

 

Hilde Sletten