Leserbrev 12/3-24

Leserbrev 12/3-24

Publisert av Merete Liberg den 14.03.24.

Tovenfjellet ligger i Vefsn, Leirfjord og Hemnes kommuner på Helgeland. Det foreslåtte prosjektet på Tovenfjellet har et planareal som alene er omtrent like stort som halvparten av alle vindkraftanlegg som er bygget i Norge.

Planarealet er på 264 km2 med 130 vindturbiner. I praksis betyr det et nedbygging av et fjellområde som er omlag 30 km langt og 7-14 km bredt. Til sammenligning beslaglegger Øyfjellet vindkraftverk 40 km2 og har 72 turbiner.

Nordic Wind AS står bak prosjektet som kan bli Norges desidert største vindkraftanlegg og dermed et av de aller største naturinngrepene i hele landet.

Motvind Hemnes arrangerer folkemøte om vindkraftplanene på Toven på Hemnesberget denne uka. Her vil Naturvernforbundet i Nordland bidra. Og vi inviterer inn lokale stemmer for å høre om deres opplevelser med prosessene knyttet til prosjektet. Senere vil det også bli arrangert folkemøte i Leirfjord kommune.

Vi håper så mange som mulig tar turen til folkemøtene og engasjerer seg videre i arbeidet for å ta vare på Nordlandsnaturen!